Hej gott folk!

Som ni kanske förstår är det Marcus lediga vecka denna veckan och då blir det verkligen inte mycket bloggande för min del. Men nu ligger han fortfarande och sover och barnen sitter här brevid mig i köket så nu har jag lite tid ;)
Dom sover fortfarande inte på natten...dock liiite längre på morgonen. Nu har han sin astma igen. Hade ju fått sluta inhalera men nu är det bara att göra det regelbundet igen. Och hon har sin krupp på natten just nu. Vi har låtit henne inhalera oxå och det har faktist hjälpt. Hon har inte hostat heeela natten iallafall.
Hoppas att dom blir helt friska snart iallafall!

Annars går jag mest och längtar efter jul..kanske inte efter själva julafton som jag tycker är mer kaos artad och stressig än lugn och underbar. Men morgonen hemma med barnen kommer ju iallafall vara mysig :) Kul att Vilton ändå kommer vara så stor som han är på jul..nästan ett år ju. Vi vill såå gärna fira jul i fjällen men man ska ju få några som åker med en oxå. Tänka vad mysigt och åka pulka på julafton. Undvika mat hysterin och bara ha med det som är nödvändigast. Och bara sitta i stugan hela kvällen som inte är nåns hem och det finns inga andra måsten än att göra julen till nåt mysigt och bra. Tror vi kommer satsa på det nästa år..kanske. Om marcus har llika lätt att slita sig från stressiga traditioner som jag har. Frivillga som vill me?
Jag är inte så noga på att man ska fira jul med familjen längre. Vi blir så många och man kan ju faktist träffas allihopa en annan dag, måste ju inte nödvändigtvis vara på julafton. Nu firar vi ju inte med bådas familjer på julafton ändå. Tycker det skulle vara mysigt att skaffa en egen tradition för våran lilla familj.
Det blir iallafall hos Marcus bror och hans familj i Trollhättan i år vilket känns bra. Trivs bra där :)

Snart ska jag och Madicken till kyrkis. Blir i Bullaren idag. Vilton får vara hemma med pappa så kan jag och Madicken göra nåt själva...det händer ju typ aldrig. Sen ikväll är det sista barngympan som vi oxå kan åka på själva. Efter det är det pyssel för vuxna på kyrkis som jag för en gångs skull kan vara med på eftersom det äär första gången det inträffar när Marcus är hemma.

Imorgon ska jag jobba. Ska bli jätte kul!!!
Och på lördag är det ju julmarknad i Tanum så då ska jag jobba i Tanum :)
BENNY OTTOSSON KOMMER VARA PÅ MADICKEN I TANUM MELLAN 12-15 OCH TA KORT GRATIS PÅ ERA BARN..SÅ ÄR DET NÅT NI  ÄR INTRESSERADE AV ÄR DET BARA ATT KOMMA DIT!
DESSUTOM KOMMER MAN FÅ ETT VÄLDIGT BRA PRIS PÅ BILDERNA PÅ SKIVA!

Nu ska jag gör mig iordning för kyrkis snart då.

Puss på er :)

Natt eller morgon??

Vilton vaknade 05:38 idag..eller inatt skulle jag säga. Han ville gå upp då. Försökte få han att somna om men det var omöjligt så efter 45 min fick jag gå upp och ge han välling. När han vart vaken i nån timme drygt så slocknade han i mitt knä och jag kunde äntligen gå och lägga mig igen. Efter en stund vaknade Madicken och ville se på Bolibompa(tack gode gud för Bolibompa). Jag kunde gå och lägga mig en stund till innan det var dags att kliva upp för att köra Madicken till dagis.

Vet inte riktigt vad jag ska göra idag. Vilton är pigg nu iallafall så han gråter inte så fort jag går längre än en meter ifrån han. Det var ju så i nästan två veckor. Jag blir knäpp när dom är så mammiga. Men han var ju sjuk och orkade inte göra nåt själv så det blir ju så då. Skönt att det är över.

Natt eller morgon när klockan visar 05:38??
Är det bara jag som försöker tvinga mina barn att somna om om dom vaknar innan 8:00?


När jag har tråkigt...

...& inte vet vad jag ska göra, då leker jag lite med cameran. Det är därför det blir så mycket kort på barnen. Så nu ska jag tvinga er att kolla på fler helt enkelt ;)

Så har jag ju kommit på att tapeten i sovrummet är väldigt bra att använda som bakgrund oxå!








Mysig dag idag!

Idag har det vart en jätte mysig dag. Vi har inte gjort nåt speciellt så utan vi har mest bara varit. Lekt, busat, städat,tvättat och sånt. Och det är så himla skönt att bara vara hemma och greja. Visst, Madicken har vart på dagis idag och vi har vart och hälsat på Kristina och barnen en stund men jag har ändå hunnit med mycket. Fick tränat ikväll oxå. Hade inte gjort det sen i torsdags så det var tvunget att göras idag...och nu har jag gjort det :)

Först idag börjar jag känna att julen är nära och det har spelats julmusik här när det städades. Kanske är det som gjort att det känns som en mysig dag. För man får faktist en annan känsla och glädje i kroppen när julen börjar närma sig. Det får jag iallafall. Ska verkligen ta vara på denna julen och inte bara låta den glida förbi. Barnen ska ÄLSKA julen och vi ska göra saker som hör till..pyssla och baka och sånt! Vill oxå åka till Liseberg men vi får väl se om det blir så eller inte.

Har så klart tagit en del kort idag oxå som jag självklart vill visa. Så här kommer dom:

Ego bild. Jag börjar få tillbaka mitt gamla ansikte :)


Mina älsklinar!


Det är skit svårt att få båda bra på bild...


Madicken blev arg på Vilton för att han bara velade och inte ville stå still.
Han fattade ju inte hur man gjorde lixom!


*Mitt lilla troll*




Det var lite av denna dagen det!!

Tack Kristina!

Kristina har fixat till min blogg!!! Fin va???
Jag är iallafall jätte nöjd ;)

Puss på dig darling

Han är galen!!!!

Jag lovar..nån där uppe straffar mig nu för att Madicken var så snäll när hon var liten. Jag vet att några där ute njuter för att jag äntligen får känna på hur det är att ha en riktig liten busunge. Men jag vill inte!!!
Men det har ju inte börjat jätte lovligt kanske.
Jag vet att det finns ungar som redan går i hans ålder...men mina barn SKA inte va såna. Man förväntar sig ju att ungarna ska bli ganska lika i sättet men icke! Madicken kröp inte ens vid det här laget.

Här är Vilton igår 9 1/2 mån gammal när han klättrat upp på mammas & pappas säng för att komma åt böckerna som står där uppe...och han var mycket stolt..


4 U Helena...fix it!!!


It´s my birthday!!

Idag är den där dagen när väldigt många runt Helena fyller år...och jag är en av dom ;)
Så ikväll blir det väl lite kalas här.
Vill alltid bara ha pengar eller presentkort för då kan jag göra vad jag vill och unna mig det där man kanske inte gjort om man inte fått pengarna. Nu vet jag typ vad jag vill tatuera så det hade ju inte vart fel att få ett bidrag till det ;) Blir ju inte att jag prioriterar såna saker annars...

 Men nu är jag bara så sjukt trött. Barnen vakna kvart i 7 idag..vilket är VÄLDIGT tidigt för mig. Så nu sover redan Vilton och jag ska passa på att vila lite så jag orkar med denna dagen.

Bye bye :)

Oxå underbart vackert! Jag gillart!!!


Har du inte sett detta så bör du göra det nu! Jag bara ryser...


:) :) :) :) :)

Vägde mig idag hos svärmor.
- 6 kg var det minsann. 
Är mycket nöjd med denna starten ;)

Är sååå glad!!!!

Jag är så jävla skit glad nu alltså!!!!
Jag kommer i princip i alla mina gamla kläder! Fattar ni hur underbart det känns? Jag har inte vägt mig och sett vad som hänt på vågen men jag vet att jag har minskat magen med ca 10 cm på 3 veckor! Känner och ser att jag har kvar mest på armar & ben. Men det ska oxå bort!
Sen ska ju det som är kvar på magen inte kännas som en deg när jag är klar, som den fortfarande gör. Så det är allt en bra bit kvar men det känns som jag klarar detta galant. Och det är såå kul oxå. Är fortfarande skit motiverad och jag äter inget snask annat än på lördagar och jag tränar näst intill varje kväll framför tv:n! 

Ni som träffar mig kanske inte ser nån jätte skillnad men jag själv känner att det hänt väldigt mycket på så kort tid!

Och ni som gissat om mitt mål kan jag bara säga: NEJ vi ska inte gifta oss!!!!!! 

Ni vet nog vid det här laget att det är Helene & Fredrik som ska gifta sig, och jag kände bara att jag vill köpa en ny snygg klänning till deras bröllop och faktist tycka att JAG är fin i den oxå ;)
Den ska inte vara snyggast på galgen lixom!

Var bara tvungen att dela med mig ;)

Fixat & donat!

Har faktist hunnit greja i Madickens rum i veckan oxå. Hon har fått en hög säng och den har målats rosa..3 ggr oxå!!! Det var inte jätte kul men det är kul när det är färdigt. Och hon är supernöjd kan man säga.
Jag ville att den skulle vara vit eller röd men hon skulle absolut ha en rosa och pappa tyckte självklart att hon skulle få bestämma så rosa fick det bli. Jag kan väl kanske inte bestämma allt..eller det kan jag väl????
Jaja...hon får inte välja kläder själv än iallafall ;)

Har oxå flyttat upp en av sofforna som stod i källaren till henne och jag tycker nog att det blev ganska bra!

Och såklart så hjälpte hon själv till att måla den. Inte lika mycket som hon själv ville förstås men man ville ju bli färdig nån gång me!



Och här är resultatet! Och om ni undrar vad det är för rödhårigt som ligger i sängen så är det faktist Madicken.
Jag smög in och tog denna bilden nu för eran skull så att ni skulle få se!!!                             
Ok..det kanske var för min skull då. Vill ju gärna visa vad jag gjort.
Och nu förväntar jag mig att ni säger att jag varit j-vligt duktig ;)


Så numera sitter vi under sängen och läser saga!

Jag säger det i bilder igen...

Har kommit på att det är kul att bada tillsammans 


Ännu en favorit bild :)
Kan nån hjälpa mig att photoshopa så bara hammaren är färg och resten svartvitt??? Tror det kan bli coolt.
Jag har bilden i färg med!


Vi var hos Lucas med fam på helloween:


Lillplutten sötnos Vincent!!


Och en bild till som är mig kär...syster hjälper till men det går sådär tycker jag nog.
Eller ja..det tyckte nog Vilton iallafall!


Men hon får igen med en hel del vatten.


Min fina tjej



Bilder från sjukan

Här är lite bilder på min lilla sjukling när vi var på sjukhuset:

Här är från första turen på sjukhuset när vi var inne för astman. Då var han hur pigg som helst och dom fick flytta ut saker från rummet så han inte skulle riva allt. En riktig busunge ;)


Nästa gång var han inte alls lika pigg..stackarn. Helt utslagen.

Här har han precis somnat men droppet på :(


Såhär bodde vi då. Helt isolerade. Två dörra för att komma in till oss och egen dusch och toa.
Detta för att de är livrädda för magsjuka.


Spanar i morsans frukost men kan inte äta nåt själv. Spyr fortfarande så fort han får nåt i munnen.
Denna frukosten fick jag kl 8 men hann inte äta den förrän 11...hade en gnällspik att ta hand om.


Har piggnat till lite här och ser sådär mysigt sjuk ut..fattar ni? Man vill bara pussa och krama på han.
+ att han har ju världens sötaste öron ;) eller hur Elin???? Min lilla Dumbo!!




Det var lite om mitt liv förra veckan. Måtte den aldrig komma tillbaka!!!!!!!!!!

Hej & hå

Kom hem igår kväll från sjukhuset igen. Vilton var uttorkad så vi var tvungna att åka in till Näl i fredags igen...
Han var helt slut och orkade inte vara vaken. Ändå fick vi va på akuten i 3 timmar igen.
När dom skulle sätta droppet på han så fick dom sticka han på 4 olika ställen för han var så uttorkad att blodkärlen (eller vad det heter) bara sprack hela tiden. Dom höll på i 45 minuter att försöka få dit droppet...och han orkade inte ens kämpa emot. Tyckte så synd om han. Han hade dropp hela natten. Vi sov ca 4-5 timmar den natten.

Igår fick han behålla maten hela dan, i mindre mängder då förstås. Men imorse fick han först lite välling men han var så hungrig när det var slut så han fick lite till...och det klarade inte magen. Han spydde upp allt. Så vi får väl bara ge han llite lite varje gång fortfarande då.
Marcus och Madicken har oxå haft magsjuka här hemma så det finns ju kvar i huset, och jag fick det igår kväll. Ganska lindrigt på mig men jag vet ju inte om det är över än. Vi fick iallafall sova hela natten allihop men man är ju fortfarande helt slut.

Inte nog med det. Vilton har öroninflamation oxå och han spyr så fort han får i sig pencillinet. Doktorn sa att det är 50% chans att det går över utan pencillin så vi får väl hoppas att det gör det för annars blir det väl kanske sjukan igen. Blir såå trött. Hur många sjukdomar kkan man ha på samma gång????? Stackars barn.

Det är bara att hålla tummarna för att alla blir friska nu oxå eftersom Mackan åker till Norge ikväll.

Fruktansvärd vecka...och den är inte slut än!!!!!!!!!!!

Fyyy faaan vilken vecka.
Natten mellan sön- mån var inte så rolig. Ville var tät i halsen och hostade. På måndag förmiddag ringde jag vårdcentralen. Ringde förstås för sent så jag fick ringa akut numret. Jag fick en tid.
Väl där så fick jag vänta i en tre kvart eller nåt innan jag kom in. Sen fick han ta prov och grejer så fick vi vänta ihen. Han blev hungrig så jag gjorde välling och han spydde upp allt i väntrummet. Fick beskedet att vi skulle åka till Näl för dom ville kolla mera noggrant vad det kunde vara. Jaha..bara hem och packa för att antingen bli hemskickade igen eller få ligga kvar några dagar. 

Fick vänta på akuten läänge innan vi kom in. När vi kom in så fick han inhalera en gång så skulle vi vänta i en timme för att se om det hjälpte. Men det hjälpte inte så vi fick inhalera igen och vänta en timme till inne på undersökningsrummet. Det är ju inte jätte kul att vara på ett rum i ca 3 timmar med ett barn på 9 mån, som dessutom är sjuk.

Det hjälpte iallafall inte så vi blev inlagda. Var där i två nätter och han fick inhalera regelbundet. Han åt jätte dåligt men var ändå pigg. Han klättrade (bokstavligt) på väggarna i över två dar. Vi fick inte lämna rummet för att han var förkyld och kunde smitta dom andra barnen som låg inne.  Så vi satt "inlåsta" från måndag kväll till onsdag förmiddag.
Dom tror att han har förkyldningsastma. Så vi har numera en inhalator här hemma. Har fått ge han regelbundet sen vi kom hem.

Det värsta just nu är att han har dratt med sig magsjuka hem från sjukhuset!!!!!!
Han spyr upp allt han äter. Det kommer upp direkt och han får kvälningar av att få in nåt i munnen överhuvudtaget. Han fick inte ha kvar nåt på hela dan igår och har inte fått behålla nåt idag heller. Om det är så att det fortsätter och han blir slö så får man ju åka in igen med han så han får nån vätska i sig iallafall. Och då måste man bo på det där stället igen....
Och han har smittat sin storasyster oxå så hon har inte fått behålla nåt idag hittils. Men hon är jätte duktig. Hon går och spyr och sen är hon som vanligt igen.

Dom skulle ju vart hos sin farmor imorrn för vi skulle vart på knytkalas i Bullaregården men vi får ju ställa in det nu då. Så typiskt när det väl händer nåt i den här hålan så kan man inte gå. Är lite sur på det ja!!!!

Så nu får vi bara vänta och se.....

RSS 2.0