Vackra Skåne!

Södra Sverige är så otroligt fint. Hade vi  inte haft barn så skulle jag vilja flytta dit ner nånstans och kolla hur det är. Men nu är det ju inte så lätt längre. Får nöja sig med att åka dit ibland.

Jag och mamma kom hem igår efter att ha vart i Malmö en natt. Vi har vart där och träffat några återförsäljare för barnkläder som vi har i butiken. Så nu har vi beställt jan-feb. Sååå mycket fint. Man blir helt tokig när man ser alla snygga kläder. Men man måste ju välja ut det man ska ha...och det är låååångt ifrån allt som man vill ha!
Det var mysigt att vara iväg med bara mamma. Händer ju inte så ofta...

Mamma körde..


Stannade på vägen ner och kollade in Skrea strand. Jätte fint!! Och stort


Lyxigt fint 4* hotell blev det. Den här utsikten från balkongen :)


Stort och modernt rum.


Men...borta bra men hemma bäst...eller hur!?

Nu kommer Älsklingen hem vilken sekund som helst.  *Saknat*

Lite fina bilder bara...


Viltons gulliga fötter


En fot bara


Gott med mat


Texas & Madicken busar!


Min lilla prinsessa!


Hanna & Lisen var här och åt glass idag!



Lisen pussar världens bästa moster!


Sötaste Lisenfisen


En olycka inträffar fort...

Gick ut igår eftermiddag och gungade med ungarna. Kände hur varmt det blev ute så jag skulle bara springa in och byta om till nåt svalare. När jag är i sovrummet så hör jag bara ett gallskrik...lyssnar...hör att det är Vilton. Shit..bara att springa. När jag kommer ut ligger han på marken under gungan. sån tur är är det bara gräs under den. Madicken var helt förstörd....
Hon hade puttat han så högt att han ramlat ur...och för att gungan ska välta måste det ha vart en jäkla fart på den där gungan. Vet att hon inte skulle göra det med flit....men hon måste lära sig att förstå att man ska vara försiktig.
Vilton älskar att gunga så antagligen så skrattade han jätte mycket. Mer och mer ju högre hon puttade så det var säkert i all välmening....
Men det gick bra. Han slutade gråta ganska fort. Tror han mest blev rädd.
Men nu gäller det att ha koll på dom.

Så här glad blir han av att gunga:




Något kaxig!


Snacka om att få skylla sig själv...


Vilken cooling!


Jag har sett en...

...av dom bästa filmerna i världshistorien.
Sex & the city- the movie. Helt underbar film. Om ni gillar dessa tjejer så finns det inget annat alternativ än att se den!!!! Älskade den!


Tråk-dag

Usch...hatar såna här dagar. Mackan åker till Norge ikväll och vi hinner typ inte ses. Han är nere i källaren och försöker få ordning på pelletsbrännaren innan han åker så jag slipper elda denna veckan. Nu har han iallafall ringt hit en rörmokare vi känner som kunde komma på stört. Jätte snällt. Han har hjälpt oss flera ggr. Mackan kom upp från källaren vid halv ett igår...och då gick jag och la mig. Tråååkigt!!! Hoppas dom får fix på det snart för idag måste vi dtäda dagis. Och städ på helgen innebär gräsklippning. Tar skit lång tid att klippa den. Behöver klippa våran me men får se om vi hinner. Måste till Grebbestad till Elin & Simon och lämna kärran som vi lånat oxå.

Nu kom han upp. Det funkar...men han måste flytta den till ett annat hål i pannan så det är långt ifrån färdigt...
Får väl se vad vi hinner med idag...

Elin & Simon var här och åt middag igår. Trevligt trevligt. Längtar tills deras bebis kommer ut så man får gosa med en bebis igen...alla andra bebisar blir så stora ju.

Vi skulle helst vart och hälsat på Marcus mamma idag med. Det var jätte längesen...men tyvärr kommer det ju vara det som blir bort prioriterat om vi inte hinner.
Men det är ju skönt att han jobbar i Oslo/Drammen nu så han åker bil dit. Då kan han ju åka lite senare och dan blir lite längre.

Nu ska min dotter leka frisör med mig och det säger man ju inte nej till. Dock UTAN verktyg!!!!! 

inget särskilt...

Sitter nu i soffan på Mackans dator och kollar runt lite. Är jätte skönt att kunna sitta i soffan och skriva ;)
Vill oxå ha en men jag får väl nöja mig med den vanliga. Mackan har ju med sig denna till Norge så jag har bara tillgång på helgen.

Igår var jag och hälsade på Kristina & ungarna några timma på dan. Sen bestämde vi att dom skulle komma hit och äta tacos..så det gjorde dom. Jätte mysigt såklart! Så det blev en heldag med dom. Tror dom åktee vid tolv eller nåt.

Det var så konstigt för jag dracka 4 små burkar med öl och kände typ inte av nåt...men när jag gick och la mig så mådde jag skit illa. Jag fick sitta upp i sängen. Tillslut fick jag gå på toa och spy. Spydde upp hela tacosen tror jag.Fattar inte varför. Efter mådde jag oxå illa så jag fick lägga mig och sova så var det bättre idag. Skit skumt. Och NEJ...jag är inte gravid! Skönt att det inte var magsjuka iallafall!

Nu är Marcus iväg och hämtar pellets och pelletsbrännare. Ska bli skönt att slippa elda i pannan med ved. Underbart att alltid ha varm vatten.

Måste köpa en ny bilstol till Madicken me...usch så tråkigt. Men Vilton måste ha hennes för han har växt ur sin...
måste ju åka till Näl och lämna tillbaka den oxå. Men man kan bara göra det på veckodagar va?? Nån som vet??
Hatar att man måste åka så lång för att göra allt....


Inget dagis idag...

Madicken bara gnällde idag när hon vaknade och sa att hon inte mådde bra. Men när jag sa att hon skulle till dagis...då blev allt jätte bra. Hon var inte varm eller nåt heller så vi åkte till dagis. När jag precis skulle stänga dörren på dagis så hände det nåt. Hon blev helt konstig...började nästan gråta...läppen skakade och hon sa att hon inte mådde bra. Hon fick såklart åka med mig hem...jag ska ju inte jobba. Men nu är hon pigg och glad igen. Men hon vill aldrig mer till dagis säger hon. Hon är ledsen för att en av fröknarna ska sluta. Hon älskar verkligen Evelina. Och för inte så längesen så slutade hennes förra favvo fröken Eva. Och hennes "bästa vän"(som dom kallar sig) på dagis är stor och har börjat i skolan istället och jag tror hon saknar henne jätte mycket. Pratar ofta om henne....stackarn. Det händer så mycket på dagis för henne. Får se hur det går på måndag då.

Jag ska ju klippa mig halv två eftersom MAdicken skulle va på dagis. Helene skulle ha Vilton så länge. Men jag får fråga om båda då...eller Madicken kan ju vara med om hon vill. Ska fråga henne.


Skrev detta igår men....

Ska gå och lägga mig nu efter en lång dag. Förmiddagen hemma gick as fort idag för jag satt på datorn hela tiden och försökte få ihop några visit-kort till butiken men jag lyckades inge bra så....snälla Helena...HJÄLP MIG! Vet att du kan det bättre än jag. Vill ju få med våran logo men jag hittade ingen sida där man kan få det!

Sen bar det av till butiken eftersom Åke från Pippi skulle komma och visa jan-feb kollektionerna. Det tog drygt ett par timmar. Sen kom en ny försäljare som fått nys om oss och ville sälja hans kläder i våran butik. Så nu har vi utökat med ett märke! Fast det kommer inte förrän i mars nästa år så det är långt kvar.

Hade för en gångs skull tagit upp mat ur frysen som jag skulle laga när jag kom hem men det blev lite senare än väntat så jag och Madicken köpte med oss pizza hem istället.
Usch...får så dåligt samvete när jag ätit sånt eftersom jag så gärna vill gå ner i vikt. Men jag tror inte jag klarar det genom att sluta äta. Tror att jag bara måste röra på mig. När jag nu ska hinna det. Jaja...jag har ju en träningsmaskin så det är väl bara att bita i det sura äpplet och sätta fart om det ska hända nåt med degmagen och äppelkinderna....
Den bästa bantningskuren jag varit med om var att jobba på babyproffsen och må psykiskt dåligt pga det. Och bara stoppa i mig godis som tröst och ingen mat.... men det är det förstås inte värt..men det var väldigt praktist!
Jaja...nog tjatat om det.

Imorgon ska jag ta det lungt (tror jag). Jag kan ju aldrig lova sånt. För imorgon é en annan dag. Kanske ta mig en sväng till Kristina eftersom hon sitter där hemma och har tråkigt..hehe! Ringer dig imorrn!!!

Var på järnaffären igår och kollade på tapater till Vilton. INTE EN ENDA....inte en enda som jag tyckte om i typ 10 kataloger. Bara väldigt tråkiga disney tapeter och baby elefanter på. Vet inte vart jag ska åka för att hitta dom rätta..tips nån

Tillbaka till verkligheten.

Idag har jag lämnat Madicken på dagis för första ggn efter sommarlovet. Är konstigt att inte ha henne hemma nu när man är van men hon har ju jätte kul på dagis och det är rätt skönt att komma ifrån varann ett tag me. Jag och Vilton har precis kommit hem från Tanum. Vart där och köpt en ny telefon. Så tjötigt. Jaja...det var ju nödvändigt.
Nu ska jag laga lite mat och sen ska jag nog städa lite. Det behövs ju alltid.

Tråkigt väder...hoppas det inte börjar regna så jag hinner med en promenad innan jag hämtar henne.

Bye bye

Stor kille nu...

Vilton börjar verkligen bli stor. En del av en vill ju att han ska börja krypa och så men en annan del vill att han ska va bebis och ligga i min famn och gosa. Det är inte så sktuellt nu. Han ska va med och se vad som händer. Leka, skratta.
Han har suttit själv i några veckor nu. Det är ju skönt att man bara kan sätta ner honom och han kan sitta och leka. Han älskar att sitta på Madickens rum och leka med hennes saker. Dom kan sitta där länge med varann.

Tror inte att det kommer dröja så länge tills han kryper iallafall. HAn ligger på mage och snurrar runt och drar upp benen och försöker trycka ifrån. En ganska bra början. Får väl se. Madicken var 10 månader men hon vägrade ligga på mage oxå.

Han har fått två tänder. Idag har han bara ätit välling till frukost och kvällsmat. Emellan där åt han gröt och mat. Det är så skönt för han gillar burkmaten. Underbart. Eftersom jag har svårt att laga mat vid vissa tider och så. KAn inte planera sånt. Så det får bli burkar. Det fick alltid Madicken med så det funkar allt!

Bara lite info om vad som hänt i sommar. Eftersom jag varit ganska   dålig på att uppdatera här i sommar...okej...skiitdålig rent ut sagt. Men nu har jag mer lust. Det kommer och går. Och jag vet att jag inte är ensam om det iallafall ;)

Barn är det vackraste en människa kan få. Och det är underbart hur alla människor ser det vackraste och bästa i sina barn oavsett hur jobbiga och griniga dom kan va ibland. Det finns ingen kärlek så stark som kärleken till sina barn. Älskar dom såå mycket.


Och lilla Madicken som inte alls är liten längre. Som är lillgammal och säger till mig "det är inge fara mamma, jag lovar" eller "smaka här mamma, det é gott, jag lovar" eller när hon sa till Cornelia idag när hon nöp Vilton lite lätt i näsan-"gör inte så, han får ont!" med en väldigt förståndig röst. Pratar med barn som om dom var mycket mindre än henne och inte alls lika smarta! Haha..det är ju sånt som gör att man älskar dom ännu mer!!!


Godnatt!!!


Marknad & dop

Helgen har bestått av lite jobb lördag förmiddag, marknad i en halvtimme efter det och idag har det vart dop för Fenix Tristan!
Var jätte kul att jobba. Var i Tanum och jag känner mig lixom mer hemma där. Och så kan man ju inte få nog av att kolla på alla snygga kläder som kommer in hela tiden! Så tiden går jätte fort. Fick shoppat lite till barnen mé förstås. Måste ju. Det kliar i fingrarna på mig. Plus att barnen växer som ogräs oxå så kläderna blir fort för små. Köper ju stl 80 till Ville nu för vissa saker i 74 är för små. Då känns det lite onödigt. Och dom har ju mest sommarkläder som passar nu så det behövs verkligen.

Sen åkte vi till marknaden. Orkade egentligen inte men Mackan ville och då offrade jag mig ;)
Fick köpt en mössa till Ville. Var en "dam" som stod och sålde kläder hon sytt själv. Jätte fina grejer. Så jag kunde inte låta bli! Och dom obligatoriska strumporna till mig då förstås! 10 par 100 spänn. Som hittat!

Och idag var det dop. Med smörgåstårta och otroligt god paj. Men det är ju såå tjötigt att sitta i kyrkan på en sån gudstjänst. Men man får bita ihop. Är ju ändå där för Fenix skull och själva dopakten är ju en annan sak!

Ville i sin nya mössa. Störtskön! Och sin nya filt från Katvig.
 

Gosar med pappa i kyrkan


En tjej som inte alls ville vara med på kort idag. Och en pappa som sjunger en psalm i bakgrunden


Fenix Tristan!


Två spekulanter på att öppna paket. Det krävdes att jag lyfte bort Madicken därifrån och hon blev hysteriskt arg för att hon skulle sluta tjata fastän vi sagt nej. Skit unge!





Komiskt...men j-vligt störande!

Sen vi kom hem från semestern i fredags så har vi inte hittat våran hemtelefon. Letat överallt. Vänt upp och ner på saker och bara varit jävligt irriterade för att den var borta. Eftersom den inte vart på laddning när vi var borta så är ju batteriet urladdat oxå så det går inte att ringa den. Har tänkt att den kommer väl fram snart så det är onödigt att köpa en ny. Folk har ringt våra mobiler och undrat varför vi inte svarar hemma om vi är hemma...hmmm konstigt!
I kväll kom mamma och pappa oväntat förbi med mc:n och när de skulle åka ville Madicken gå med ut och kolla. Vi gick en bit ner på grusvägen...och gissa vad vi hittar...just det! Där låg den...helt mörbultad och död. Dränkt och förbannat sketen. Den har väl legat på biltaket och ramlat av eller nåt.
Så nu måste jag åka och köpa en ny imorrn. Hatar att köpa sånt. Tråkiga pengar ju...men men...kan ju inte sitta ute i skogen utan telefon.




Underbar semester!

Har kommit hem från 5 dagars semester idag. Är ju otroligt skönt att komma hem men jag kan inte påstå att jag ville åka hem. Tror att jag skulle kunna va på Astrid Lindgrens Värld i flera dagar till. Det var heeelt underbart kul! Älskade varenda stund!!! Och Madicken mé. Hon var lite kluven för hon ville gärna gå fram till skådespelarna och prata med dom men hon vågade inte så då blev hon arg istället. Men hon pratade med Mattis och Madicken iallafall!!!

Ronja var helt klart bäst!! Såå grymma på att både sjunga och spela. MAttis blev min favorit på hela stället. Han var helt grym och skit rolig. Och snygg oxå för den delen!! Det är ju aldrig fel.

Ska absolut dit nästa år igen. Om ingen vill åka med mig så åker jag själv...det LOVAR jag!
Så om ni inte vart där...ÅK DIT!! Är värt varenda krona!

På vägen dit var vi på High Chaparral oxå. Tycker inte det är kul där men Marcus tycker det så jag offrade mig kan man säga..men har bett om att slippa nästa år. Är skiit tråkigt! Men Madicken uppskattade det iallafall.

Har tagit otroligt mycket bilder så jag kan inte visa en % ens men här kommer några!

Myser i stugan
 

Äckliga gubbar på Chaparral som Mackan tvingade mig att sitta brevid för han skulle ta kort!




En liten cowbojsare kollar på Lucky Luke och käkar popcorn


Mina grabbar


Det pangar väldigt högt så såna här är ett måste...och dom går fint att sova me


Indianerna blev Madickens favoriter...mina mé


Han kunde sin grej iallafall


Lucky Luke & Bröderna Dalton



ALV:
Madicken hoppar. Jätte duktiga barn skådisar. Madicken berättad stolt för Madicken vad hon hette och ääälskade uppmärksamheten hon fick av den "riktiga" Madicken


Lottas hus


Rutchkanor från Karlssons hus


Mattisborgen


Hela Ronja-folket...såå roliga


Mmmm...darlingen i Mattisborgen


Karlsson i egen hög person


Pippi, Kling & Klang var hysteriskt roliga...vuxna skrattade lika mycket som barnen




Emil pratade precis som riktiga emil


Lina har tandvärk


Toa hos Nils Karlsson pyssling




Var ett så ljuvligt kort så jag var tvungen att ta kort på det!


Min egen lilla Pippi!!


Nu ska vi njuta lite ikväll av att vara hemma för imrorgon är det jobb och på lördag är det dop åt lille Fenix!

Godnatt!!

JAG GJORDE DET!

I lördags cyklade jag fyra mil! Jag vet...såå idiotiskt och fruktansvärt jobbigt men ändå så jävla kul!!!
Bullingrutten kallas det. Ca 12-1300 människor cyklar runt på vägarna i Bullarn`s skogar och dricker öl! Skit kul! Mend et vara bara jag som cyklade runt. Mackan och Martin gav sig efter 2-3 km..JAA kilometer!
Kent och Fredrik gav sig väl efter 2 mil eller nåt..men inte jag!!! Jag cyklade med syrran och hennes kompisar sen för dom gav iallafall inte upp fastän att deras munnar mest gav ifrpn sig ljud format som svordomar den sista milen!
Sen på kvällen var det fest. Jätte kul! Jag och Kristina festade loss förstås!

Martin och Mackan kl 10.00 på morgone..och på G!


Här ger sig grabbarna. Är helt slut efter ynka kilometer


Fredriks cykel pajade så vi stod i ca 45 minuter och väntade på en ny...han med lite öl då ;)


Pappa var med som vanligt...och Putte me
 

Magnus levererade den nya cykeln!


Dessa grabbar var med och cyklade oxå


Vissa blir tröttare än andra...hehe


Mmmmm...MAAT!!!


Sen var det festen!

Mycke kärlek...


Oscar & Hanna kom förbi me

 Och Fredrik & jag på ett hörn!


Ni borde prova nån gång ni mé...ni skulle förvånas över hur kul det är att cykla 4 mil!!!

Älskar min "man"

Fick en digital systemcamera utav min älskling förra veckan. Han é såå snäll. Blev så jävla glad att på en vecka har jag tagit 267 kort..hehe!
Den tar förbannat bra kort iallafall!!!
Lite smakprov!





Mmmm...han é underbar!

RSS 2.0