Äntligen leker hon!

Madicken har ju bara velat kolla på tv:n hela tiden,,det har gjort mig tokig! Men äntligen börjar hon kunna leka ensam! Jag är jätte glad för det för jag vill ju inte att hon ska kolla på tv hela dagarna och vill ju inte känna mig tvingad att leka med henne för att hon ska göra nåt annat.
Hon ÄLSKAR att leka med dockor och barbiedockor. Hon har ju sin underbara docka Ida som hon fick i julklapp utav oss förra året. Hon har ju börjat med att Ida ska ha blöja på natten men inte på dan,,som hon,,och ikväll kom hon även på att ida behövde en pyjamas om man ska sova. Så det var bara ner i källaren och leta upp en pyjamas som hon hade när hon var bäbis,,,passade riktigt bra faktist! Har ju velat att hon ska leka med Ida som det vore hennes bäbis för Ida är en sån speciell docka,,,och nu äntligen har jag fått min vilja igenom,,utan nån större ansträngning! Haha!!
Här följer lite bilder på händelsen,,kunde ju inte låta bli att plåta förstås!

image42

image43

"Ida är gosig", sa hon,,,

image44

Fick ta fram en egen tandborste till Ida oxå,,,för borsta tänderna,,,DET MÅSTE MAN!!

Nu ligger dom och sover tillsammans i Madickens säng. Hörde när jag gått ut därifrån att Madicken berättade för Ida att hon skulle försöka sova. "Nu måste man sova". Sen sa hon till Ida att flytta på armen för den var i vägen! Haha,,,helt underbar!! 

Fest på Arendal!!

Var ju på fest hos Helena,Håkan & Ronja i fredags!! Är alltid lika kul på deras fester. Även denna gång fastän bara två av tjejerna kunde festa,,tre är gravida och en ammar så det blev dricka för hela slanten. Men sån tur är är alla så roliga så det inte behövs sprit för en lyckad fest. Tråkigt nog åkte många hem tidigt men vi var hemma halv tre tror jag,,,suuper kul!!! Här kommer lite foton under kvällen,,,var lite dålig på att ta kort erkänner jag men det blev lite grann iallafall!!!

image38
Lite fiskedamm är ju alltid uppskattat av dom små,,,Håkan,alias Tarzan var det som fick utstå detta!!

image39
En lycka att få lördagsgodis på en fredag!

image40
Bara min???

image41
Medans barnen åt godis i soffan så blev vi tvingade utav NÅN (nämner inga namn,,,) att leka charader som är nåt av det värsta jag vet. Bad henne snällt att göra nåt lätt eftersom jag inte är så smidig,,,men men tji fick jag,,hon tvingade mig att va hund. Jag kom på ett annat sätt än att krypa på alla fyra iallafall!! TACK SÅ MYCKET FÖR DEN!
Men det var ju ganska roande att titta på dom andra!!

Tack för en kul fest iallafall!!!



Min Pippi!!

image37

Det är bara denna utstyrseln och Madicken klänningen som går hem hos lilla fröken nu! Hon blev jätte glad när hon fick pippi kläder. Köpte dom på torp i tisdags,,,skulle va en julklapp men hon var så söt så jag kunde inte hålla mig,,,måste ju få en present när mamma varit iväg! Nån som känner igen sig??

En underbart skön Madicken dag!!

Jag körde Madicken till dagis och sen åkte jag hem och la mig i ett par timmar,,,tills Marcus ringde och tyckte jag var lat då han jobbat sen sex,,stackarn!!
Men det var nog bra att jag vilade för jag är fortfarande jätte trött.

När jag hämtade Madicken så tyckte hon för en gångs skull att det var helt okej att åka hem,,brukar ju inte va så poppis men hon visste att det fanns tuggummi i bilen så det gick fint!!

Hem och gjorde köttbullar,,hemmagjorda då förstås,,hemmafru som jag är ;)
Tänkte Madicken skulle hjälpa mig men hon ville hellre diska så så fick det väl bli!!
Hon åt nästan ingenting men jag orkar inte bry mig längre,,hon svälter väl inte ihjäl,,eller??

image34

Sen skulle hon kolla på pippi så jag satte igång och storstädade,,,dammsugning och skurning,,som jag precis läst att Helene oxå gjort idag!! Duktiga vi är!!
Och när det kommer till att skura golv så är det inga problem att få hjälp ska ni veta,,,

image35

image36
Är nog det roligaste som finns ;)
Min lilla hjälpreda!



Sen delade vi på ett päron och jag satte mig oxå framför Pippi,,,då lägger hon sig med huvudet i mitt knä och säger: Mamma,,,du är gò!
Då har man lust att käka upp henne asså!

Sen ska vi gå ut och gunga och leka i sandlådan. När jag håller på att ta på henne ytterkläderna (hon brukar alltid krångla) så sätter hon sig i mitt knä och säger: Jag tycker om dig mamma,,,
Underbart! Hoppas det håller i sig!!


Helena:
Bara så du vet så vill min dotter flytta hem till dig!
Hon frågade mig idag:
-Mamma,,,vart è Ronja?
-Hon är nog hemma.Svarade jag.
-Jag vill oxå bo där
-Men det går ju inte,,du bor ju här
Då blev hon arg och sa jag viiill det,,,NUUU MAMMA,,,
Tröstade henne med att vi ska till Ronja på fredag men det var inte tillräckligt snart så hon surade en stund,,sen sa hon bara: Ronja har en annan säng ju!

Vart får dom allt ifrån??


Dagen i bilder!!

Vart en fullspäckad dag och jag orkar inte skriva så mycket så jag visar dagen i lite bilder istället!! Enjoy!

Dagen började med att Hanna som sovit här vaknade vid 8,,och det är ju alldeles för tidigt för mig,,,,men men,,bara att palla sig upp! Sen ville hon sova efter nån timma. Då satt Madicken och jag och slöade i soffan och tittade på när Pippi bakade pepparkakor på golvet. Det var då Madicken kom på att vi skulle baka,,Jippi!! tänkte jag och slutsade glatt upp pigg som jag var och satte igång och bakade kladdkaka!!

image24

image25,

image26

image27

Hon har förstås valt klänning själv! Inte en av mina favoriter direkt men ska man bara vara hemma så får det väl gå!! Och det är ju väldigt viktigt att man har likadan som Madicken på tv:n!!!


Sen var det bara ut och hjälpa syrran och dom för dom skulle få hästarnas "hus" på plats,,,och det behövdes några stycken för att lyckas kan jag säga,,,lite smått kaos artat,,men det blev ju bra till slut!!

image28
Häftigt att få vara i traktorn!

image29
Pappa har lärt henne!! Såklart!!

image30
Annicka fick vara tyngd mitt i alltihop!

image31
Så här blev det iallafall!! Putte justerar det sista!!

image32
Busfröna fick åka med i pickupen så dom inte var i vägen,,men det var ingen som grät för det,,,

image33
Väldigt bra ställe att underhålla barn på!

Hmmm

Nåt konstigt hände med texten men jag hoppas ni förstår vad det står!


Vovve bääbisar!!






Kato har blivit pappa,,igår!! Det var fem stycken när jag pratade med dom,,men dom trodde inte det skulle komma fler!! Sååå kul!! Vill se dom nu,,är säkert jätte söta,,,men,,,NEJ!,,vi ska inte ha nån!!!! Vill inte ha schäfer igen. När Kato går bort,,om vi ska skaffa en ny då så vill jag inte ha en schäfer iallafall!! Det vet jag!! Men dom är himla söta när dom är små!!
Det är så synd att pappan aldrig har nån nytta av att ha blivit pappa. Han kommer ju inte veta att det är hans bäbisar om han träffar dom,,,hemskt egentligen,,,,
Jag hoppas att Marcus mamma bestämmer sig för att ha en,,hon vill och jag tror hon kommer göra det! Då får man ju glädje utav en iallafall!!


Trött dag,,

Usch,,jag är såå trött. Har ju haft Madicken på dagis idag. Jag lämnade henne och åkte hem och sov!! Brukar inte kunna det men idag var jag extremt trött så det gick hur lätt som helst! Det är så konstigt att lämna henne på dagis och åka hem sen,,,man blir helt handikappad utan barn,vet inte vad man ska göra.
Men jag ska börja sy kläder till barnen,,,måste bara vänta på pengar så jag kan åka och köpa tyg!! Det ska bli såå kul. Ska sy klänningar, hängslebyxor till lillen och Madicken och så ska jag sy byxor. Bara dom lättaste sakerna,,inga tröjor alltså,,man är ju inte grym på att sy direkt!!

Glada nyheter när jag kom till dagis!! Madicken hade bajsat på toaletten för första gången på dagis,,igår försökte hon men sen gick hon och bajsade i trosorna istället!! Men idag minsann!!! GLAD**

Imorgon är det ju kyrkis här i bullaren och jag vill så gärna gå,,men det kommer en försäljare till butiken som jag inte ens vill träffa,,men jag måste ju. Han kommer vid tio och det är ju då kyrkis börjar ju,,,grr,,
Men det är ju pyssel på kvällen sen! Jag och Madicken ska dit!! Hon tyckte det var såå roligt sist eftersom hon är ensamt barn. Det ska ju egentligen inte vara barn med men jag har inte så mycket att välja på lixom. Det var en tjej till som hade med sig sin dotter på typ 10 mån för hennes sambo jobbar kvällar,,,så det är vi som får dras med dom små!! Men det var ju lite mysigt oxå!!

Madicken ligger i soffan och försöker vila lite,,hon var så trött och gnällig så jag hoppas hon slumrar lite!!
Försökte ta kort på henne men hon blev bara sur och drog täcket över huvudet,,,skitunge!!

Tror jag åker på att gå ut och gunga sen,,,hon vill gunga VARJE dag. Hon har ju inte tyckt om att gunga innan,,har vart lite rädd. Men nu när hon lärt sig så vill hon gunga hela tiden,,och HÖÖÖGT MAMMA!!!





Bullbaks-söndag!

Vi har haft en jätte mysig söndag!! Bakat bullar och så kom mormor & morfar på besök mitt i bull baket!! Så kunde vi fika på nybakta bullar sen!! Smaskens,,,

När mormor & morfar åkt hem så gick vi ut och lekte i den nya sandlådan i regnet,,men det var ganska mysigt ändå! Skönt att komma ut lite även fast det är dåligt väder,,och Kato måste ju ändå ut så,,,

Nu sitter Madicken i soffan och kollar på bolibompa och äter russin,,jag ska snart gå dit och hålla henne sällskap för snart är det ju läggdags för lilla fröken!
Och då ska jag kolla på ännu ett program Grey`s som jag precis fått hem!! LÄNGTAR!!!

Här kommer lite bilder från bullbaket!!

image19

Spännande att få hälla i mjölet helt själv!

image20

Here we go!!

image21

Åh nej,,,deg på benet,,måste slicka upp det!Tog ett tag för henne att komma på att man kunde ta upp det med fingret istället för att försöka komma ner till benet med tungan,,

image22

Det var såå kul att kavla och bre dom med smör!

image23

Lite socker måste man ha,,,blev lite mycket på vissa men det är ju bara gott!

Bajs på toa!!!!!*Lycklig*

Madicken bajsade på toaletten för första gången igår!!!
Har ju fått haft blöja till det innan men nu hoppas jag att det är slut på det!
Är så stolt över min duktiga prinsessa!!!
Nu kanske jag inte behöver vara rädd att hon ska bajsa på sig på dagis!!

Sandlåda,,jippi!!

Madicken har fått en sand låda,,så nu kan man äntligen vara ute och leka!!! Jätte mysigt!! Har precis kommit in efter en timmes lek ungefär. Det kom förbi en flicka på tre år som heter Victoria. Det var dom som köpt stugan här brevid oss,,dom hade hon på tre och tre killar, en på 5, en på 7 & en på 15!! Hoppas dom är bra! Madicken gillade flickan iallafall,,,ville inte att hon skulle gå men när jag lockade med att gå in och äta glass så gick det bättre ;)

Mysig förmiddag iallafall!! Ska snart äta rester från igår,,gjorde lite för mycket mat,,,,som vanligt!

image15
image16
image17
image18

Helt underbar förstås!!

Sömnlös,,

Klockan är nu 03:40,,och här sitter jag. Inte kul. Vaknade vid 02:30 och har inte kunnat somna om. Gick och la oss vid tio ikväll för Marcus har inte sovit så mycket inatt,,typ två timmar. Vi har haft middag här ikväll med Elin, Simon & Lucas men dom var oxå jätte trött så dom åkte typ halv tio. Det var jätte mysigt! Åt good mat och sen kollade vi på IDOL såklart!! Men jag vet inte vem som åkte ut ju,,,ska gå in och kolla på hemsidan nu!!

Vill sååå gärna åka till ikea!!! NUUU!! Men jag är fattig,,som vanligt känns det som. Får försöka åka nästa månad,,Madicken måste ha en ny säng. Jag orkar nästan inte lyfta i henne i spjälsängen längre,,hon börjar bli lite stor nu lixom!!

Vad ska man göra imorrn?? Det är ju skönt att inte ha nåt planerat men jag blir lite rastlös oxå,,det är så ovanligt. Det var inte planerat att ha middag ikväll heller men dom ringde på morgonen och undrade om vi skulle göra nåt och det är ju så trevligt att umgås med dom så det är klart att vi säger ja!!
Maten gick iallafall hos Simon,,,så dom ville ha receptet så han kunde ta med sig sån mat till Norge till veckan,,det är ju bra betyg!!

Ska kanske försöka sova lite för man måste ju gå upp imorrn oxå,,,usch!!

Bilder från dollans dagis,,såå söta!!











Dollans dagis!!

Har vart på dockteater i bygdegården idag! Var med Madickens dagis. Jätte mysigt. Men jag åkte inte och lämnade Madicken efter för vi skulle ändå till barnmorskan klockan 4 så vi stannade och umgicks med Helen, Lisen & Felix hela dan!! Mysigt! Var på långpromenad,,,så nu kan jag knappt gå,,,inte kul,,,

Vi stannade på lekplatesen utanför Hedemyrs och hon gungade som bara tusan. Vill ha en sån där gunga som sitter på en fjäder i marken. Hon älskar sånna men sdom kostar typ 5000 spänn och det kan ju kännas lite dyrt för en gunga,,eller??
Jag kom iallafall på när vi var där att jag hade cameran med mig,,,men tji fick jag,,,batterierna var ju slut så det blev tyvärr inga,,,SKA ladda den inatt!

Har precis kollat på 13 snart 30,,,den var ju jätte kul, med ett bra slut förstås!!

Har inte gjort nåt särskilt sen jag kom hem från Tanum idag,,,mina ben orkar inte. Men igår kväll städade jag,,,på riktigt,storstäd!! Jag dammsög huset när klockan var 23:45,,var inne på Madickens rum och städade medans hon sov,,jag vet knäppt,,,men jag hade lust och då måste jag göra det,,lusten försvinner ju ganska lätt,,

Ska hänga upp en tvätt nu,,,natti!!

Älskade underbara Grey`s!!



Håller för tillfället på att ladda ner avsnitt 2 i säsong 4,,,vilket betyder att jag har sett såååååå mycket mer än ni andra!!! Jag har ju inte kanalen så jag får ju se det på datan. Men det gör inget för då kan jag ju retas med er andra att jag redan vet vad som händer!! Medans ni undrar,,,,hmm,,,dör hon eller inte?? JAG VEEET!!!haha!!

Nintendo 64!!!

 
Sååå roligt!!! Har lånat det av brorsans kompis så ikväll blir det spela av,,
Har inte hunnit än men jag SKA göra det ikväll så jag hoppas verkligen Madicken lägger sig duktigt ikväll,,,annars,,

Själv igen,,,

Nu har han åkt,,han åker så tidigt. Måste det för det tar ju typ 6 timmar att ta sig dit så han kommer ju fram så sent. Madicken kollar på Saltkråkan och jag sitter framför datorn för första gången i helgen,,stolt!!
Blir ju inte så när Mackan är hemma,,,då vill man ju umgås hela tiden. Men det har varit en hektisk helg.
På fredag var vi ju hos Kristian & Malin & igår var det ju fest för syrran & Fredda,,jätte kul!! Och ikväll så ska vi till Hanna för hon har ju fyllt ett. Är såå trött,,,men men,,vad gör man inte,,





Denna dan-en evighet,,

Fy vilken seg dag,,,klockan står still. Vet inte vad jag ska göra för att få den att gå snabbare.

Efter jobbet idag ska jag åka hem och hämta Marcus och Madicken för vi ska till Kristian, Malin & Casper sen på middag. 3 rätters skulle hon slå till med,,ska bli spännande och se vad hon hittar på! Ska bli gott iallafal,,är redan hungrig. Helene ska köpa med lite clementiner från affären,,smaskens.

Bäbisen har sparkat hela dagen,,,verkligen hela dagen!!Men det tycker jag är mysigt!! Känns skönt att känna den sparka så vet man att den mår bra!!

Imorgon smäller det!! Fest för systeryster och Fredda!! Ska bli kul!! Tror jag ska dricka alc. fri öl,,carlsbergs är jätte god. Vill ju ha stämningen lixom och det är lättare med en öl i handen!!
Hon fr baka paj hela dagen idag. Jag skulle ha hjälpt henne, jag erbjöd mig t.o.m men sen blev det ju så att jag skulle jobba hela veckan så jag har haft fullt upp med annat kan man säga. Men annicka hjälper henne iallafall!!

Får inte tag på Mackan,,,och jag vill ju ha koll på vart han håller hus! Antagligen på färjan mellan Sandefjord & Std,,annars vore det konstigt. Men jag hatar när jag inte får tag på han för har jag väl ringt så måste jag ju ha tag på han,,,får väl lugna mig. Han kommer ju snart hem! Saknar!!
Madicken blev jätte glad imorse när jag sa att pappa skulle komma hem,,sa att hon saknar han. Och hon har ju inte vart så över förtjust i sin pappa det senaste men nu får hon se att han inte alltid finns där så det gäller att ta vara på han när han är hemma!!






Såå underbar

image14


Kan man va coolare än denna bruden???

Tjockis,,,

image13
Den här graviditeten är inte rolig,,,har såå jäkla ont ljumsken(stavas kanske nåt sånt?) och i ryggen. Idag har jag haltat hela dagen,,bara suttit på en stol och släpat mig fram när det kommer kunder,,
Och när jag kommer hem höll jag på att börja gråta. Hade såå ont och Madicken var så trött så hon bara gnällde,,skulle inte borsta tänderna, skulle tvätta händerna helst hela natten om hon fick välja, sen har hon legat och skrikigt i sängen att hon vill komma upp.Nu har hon äntligen deckat! Är helt slut nu. Jag ska jobba imorrn med och på lördag,,,JAG SKA ORKA!!! Sen är det nästa slut på`t. Ska bli så skönt att börja gå hemma,,LÄNGTAR jätte mycket!!Speciellt en sån här dag.
Kommer ju vara lite i butiken ändå och beställa och greja,, 
Kommer ju snart jul kollektionen,,såå kuul!! Kan man inte missa.
Vi ska antagligen ha modevisning i slutet av oktober,,jätte mysigt! DÅ MÅSTE NI KOMMA!!

Visst är det en pojk-mage?? Helena:Bakdelen har inte växt än,,(peppar peppar)då blir det väl en kille eller?? Eller vad säger du Cam,,,det stämmer väl?? Haha!!
Är iallafall (nästan) helt säker på att det är en kille.l Kan lika gärna köpa kill grejer,,ja,,så känns det! Men man kan ju inte vara säker,,,




Inte heelt galen!

Måste ju bara påpeka då att julbilderna är från förra året,,har alltså inte satt upp julgardinerna än!!! Men jag längtar! Brukar göra det före alla andra,,i slutet av november iallafall!! Knappt 2 månader kvar bara!!

Längtar sååå mycket till JUL!!

image7

image8
image10
image12

Älskar julen såå mycket!! Sitter här nu och lyssnar på julmusik,,och det är inte första gången i år kan jag erkänna!! Jag vet,,jag är knäpp,,men det är såå mysigt!
Och vi ska ha julen här hemma på julafton med min familj!! I vårat underbara hus!! Vill jul-pynta snart,,men det får jag väl vänta med,,eller??

Mmmmm såå mysigt!!

Frulle på jobbet!!

Sitter just nu framför datorn på jobbet och äter frukost! Hönökaka med kalvkorv på,,såå gott!!
Och yoghurt då förstås! Smaskens!!

Fick sova hela natten inatt,,lycklig!! Annars brukar jag hosta hela nätterna nu för tiden. Vaknade bara en gång och behövde kissa,,men så är det ju när man är gravid! Kanske kan vara lite pigg idag då! Det kan behövas eftersom jag efter jobbet ska vägen om svärmor och hämta Madicken,,sen raka vägen till dagis och städa. Det ärju onsdag och då ska man skura golvet oxå,,,usch. Men Madicken brukar vara duktig när hon är med!!

Dom frågade på dagis idag om jag på tisdag ville vara med på en teater dom skulle på. Dom behövde chaufförer!! Självklart vill jag det!! Madicken kommer bli överlycklig!!! Tänk att ha med mamma på dagis,,kan det bli bättre?? Jag tror inte hon tycker det! Mammas tjej!
Men nu har det gått bra att lämna henne på dagis denna veckan faktist,,inget gap och skrik!
Idag var dom påväg ut när vi kom. Dom går till skogen varje onsdag! Madicken blev jätte glad över det!!

Jag har varor att plocka upp,,,måste ta tag i det idag,,var för trött igår,,,

Längtar tills på lördag!! Helene och Fredrik ska ha födelsedagsfest i sockenmagasinet,,ska bli kul!!

Älskar,,,

image3

Saknar mitt hjärta!!

Älsklings-hjärtat jobbar!!

image2


Min älskling var med mig på jobbet i fredags för pappa skulle ha pokerkväll med grabbarna på gamla jobbet!! Hon var såå duktig!! Skötte sig exemplariskt!!

Jobb,,,

Idag har jag jobbat,,ska jobba 6 dagar denna veckan för mamma är på semester. Men det ska nog gå bra!! Är så trött bara för jag hostar ju hela nätterna så det blir ju inte så mycket sömn. Överlever denna veckan genom att tänka på att jag inte ska jobba så mycket from måndag nästa vecka,,ska gå ner rejält i arbetstid. Ska bli skönt eftersom Marcus har börjat jobba i Norge och ligger borta sön-fre,,och då är det ju en del att stå i här hemma!!
Madickens farmor hämtar henne på dagis denna veckan,,tror Madicken tycker att det är kul!! Men varje morgon tjatar hon på mig att vi ska stanna hemma,,vill inte till dagis. Blir ofta ledsen när jag lämnar henne men nu har det gått bra måndag & tisdag så jag hoppas att det är på bättringsvägen nu!!

Saknar Marcus,,,mest  när jag ska gå och sova,,är såå konstigt att hans säng är tom. Det har nästan aldrig hänt på 7 1/2 år att vi sover på olika ställen,,men jag hoppas jag vänjer mig. Ligger i sängen och kollar på film tills jag deckar,,,haha!!

Är ju kyrkans barntimma här i Bullaren imorrn men jag måste jobba,,såå tråkigt att missa för Madicken tycker att det är veckans höjdpunkt,,men men,,får va me nästa vecka istället!

Imorgon blir det en jobbig dag,,ska jobba hela dan,,sen ska jag vägen om svärmor och hämta Madicken,,sen ska jag vägen om dagiset och städa för det är våran tur,,sen kanske pyssel grejerna har kommit till oss mammor på kyrkans barntimma och det kan jag inte missa,,så då blir det till att pyssla på kvällen. Får väl se hur mycket jag orkar men jag hoppas jag får sova lite bättre inatt så kanske det går!!

Får väl snart gå och sova,,, Nattis!!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0